Morotsscones
30 min
Den godaste varianten av scones man kan tänka sig. Smakar lite som morotskaka. Supergoda även utan sockret!
Ingredienser (8 scones)
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1 msk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl strösocker (kan skippas)
- 1 tsk malen kanel
- 75 g smör
- 2 dl rivna morötter
- 2 dl crème fraîche
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel.
- Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morötter och crème fraîche.
- Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar.
- Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Låt dem svalna.