Pumpapasta
60 min
Höstigt och härligt! Pumpa är verkligen festligt.
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g butternutpumpa
- 1 förp vita bönor (à 380 g)
- 2 dl vispgrädde
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 portioner pasta
- 2 dl kokvatten
- 65 g babyspenat
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skär pumpan i tärningar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
- Blanda grädde, vitlök, grönsaksbuljongtärning och rosmarin i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet. Blanda detta med pumpan och bönorna.
- Rör ner spenaten. Blanda om du vill allt med den nykokta pastan.
- Servera pumpapastan med finriven parmesan.