Gratinerad halloumipasta
45 min
En favoritpastagratäng!
Ingredienser (4 portioner)
- 250 g pasta
- 1 rödlök
- 1 liten zucchini (à 250 g)
- 1 halloumi (à 250 g)
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
- 1 påse färsk spenat (à 70 g)
- 1 påse riven mozzarella (à 150 g)
- olivolja
- salt och peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
- Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i halvor.
- Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
- Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.