😋 Tammergård

Gratinerad halloumipasta

45 min

Inspirationskälla

En favoritpastagratäng!

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g pasta
  • 1 rödlök
  • 1 liten zucchini (à 250 g)
  • 1 halloumi (à 250 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
  • 1 påse färsk spenat (à 70 g)
  • 1 påse riven mozzarella (à 150 g)
  • olivolja
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
  3. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i halvor.
  4. Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
  5. Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.