Champinjonstuvning
45 min
Krämig och god svamprätt! Är extra god till spaghetti, men det funkar fint med till exempel potatis också. Det är också gott att ha i lite strimlad färsk basilika, eller basilikablad som garnering.
Ingredienser (4 portioner)
- 60 g smör
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 350 g champinjoner
- 3 dl crème fraîche
- 4 msk färskriven parmesanost, plus lite till servering
- salt
- svartpeppar
Tillagning
- Smält smöret i en stor stekpanna. Hacka lök och finhacka vitlök. Stek lök och vitlök på låg värme tills den har mjuknat.
- Skiva champinjonerna och stek dem med löken i ytterligare 10 minuter. Rör om då och då.
- Rör ned crème fraîche och parmesanost i svamppytten och smaka av med salt och peppar. Värm i ett par minuter.
- Servera med till exempel spaghetti och parmesanost att garnera med. Svampsåsen och pastan kan även blandas ihop i förväg.