Brownietårta med vit chokladpannacotta
60 min
Vår bröllopstårta!
Ingredienser (14 bitar)
Browniebotten
- 110 g smör
- 2 1/4 dl strösocker
- 1 msk sirap
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 dl kakao
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
Pannacotta
- 2 1/2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 5 msk mjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 250 g vit choklad
Garnering
- färska bär
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Browniebotten: Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
- Blanda vetemjöl, salt, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Häll i smörblandningen och rör om till en jämn smet.
- Smörj en springform 24 cm i diameter (för 14 bitar). Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det lättare att lossa kakan. Häll i smeten och grädda i 17 minuter. Låt svalna.
- Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Bryt ner chokladen i gräddmjölken och låt smälta. Låt svalna lite innan du rör ner gelatinbladen. Häll blandningen över browniebottnen och låt svalna i kyl över natten eller tills pannacottan har stelnat.